Na cesti moramo biti vedno pripravljeni na vse saj se lahko v drugačnem primeru kaj kmalu zgodi kakšna prometna nesreča. Pazljivi moramo biti prav vsi udeleženci v prometu, glavna zadeva za katero moramo poskrbeti pa je tudi sama urejenost našega avtomobila. Naš avtomobil mora namreč biti spraven po vseh standardih saj se lahko zgolj tako dodobra pripravimo za na cesto. Tu pa zelo pomembno vlogo igrajo tudi gume, zato poskrbite, da je menjava gum opravljena zares redno.
Menjava gum

Kot seveda že vemo, so ravno gume oziroma pnevmatike tiste, ki držijo tako rekoč celotno težo avtomobila. To pomeni, da gume prenašajo težo tako samega avtomobila, kateri že sam po sebi ni niti približno lahek ter seveda tudi težo vseh nas, potnikov ter prtljage, katero vozimo s seboj. Zaradi tega morajo biti gume vedno kar se da dobro ohranjene in s tem seveda spravne saj bi lahko v drugačnem primeru prišlo do mnogo večjega in tudi prehitrega zdrsa kar pomeni, da bi tako rekoč izgubili vodljivost avtomobila in prav gotovo povzročili lahko tudi hudo prometno nesrečo in ravno zato je menjava gum tako zelo pomembna!

Menjava gum se mora opraviti vsaj dvakrat na leto. Namreč kot vemo je s predpisi določeno, da se mora gume menjavati glede na to, kakšna je cesta po kateri boste vozili. To pomeni, da morate predvsem v zimskem času poskrbeti, da vaše letne gume zamenjate z zimskimi. Menjava gum je v tem primeru nujna zaradi tega, ker se cesta pozimi seveda zelo spremeni. Na cesti lahko namreč naletimo na sneg, saj slednji lahko zapade kar zelo nepričakovano in nam tako onemogoča normalno potovanje, prav tako lahko naletimo tudi na led ali zaledenele površine in mnoge druge neprijetnosti, katerih z navadnimi gumami nebi mogli prevoziti oziroma bi s tem ogrozili svoje življenje in življenje ostalih udeležencev v prometu.

Comments are closed.